Това съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна. Ситуацията остава

...
Това съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна. Ситуацията остава
Коментари Харесай

Украинските сили влязоха в сблъсък 17 пъти с руските войски, беларуската армия провежда операции до украин...

Това заяви Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна.

 

Ситуацията остава непроменена на фронтовете във Волин и Полисия. Няма доказателства, че Русия образува настъпателни елементи на тези фронтове. Междувременно подразделения на беларуските въоръжени сили организират интервенции в региони покрай беларуско-украинската граница.

 

Русия продължава да поддържа силите си на фронтовете в Сиверщина и Слобожанщина.

 

През днешния ден съветските сили направиха въздушен удар в покрайнините на Волфин (Сумска област) и разположиха минохвъргачки и артилерия, с цел да обстрелват повече от 15 цивилни селища, в това число Карповичи, Черниговска област; Ромашкове,Сумска област; и Стрилеча, Ветеринарне и Сотницкий козачок, Харковска област.

 

Украинските сили държат линията на Купянск фронт. Красне Първо, Камянка, Дворична, Западно, Масютивка и Кисливка, Харковска област са подложени на съветски минометен и артилерийски обстрел.

 

На Лиманския фронт съветските сили организираха несполучливи настъпателни интервенции в покрайнините на Веселе, Донецка област и обстрелваха Невске и Билохоривка, Луганска област и Торске, Верхнокамянске и Веселе, Донецка област.

 

На Бахмутския фронт отбранителните сили на Украйна отблъснаха съветската артилерийска и авиационна поддръжка при Григоровка и на изток от Орихово-Василовка. Над 10 обитаеми места, в това число Васюковка, Богдановка, Хромове, Часов Яр и Ивановске (Донецка област), бяха подложени на съветски обстрел.

 

На Авдиевския фронт силите за защита на Украйна не престават да попречват настъплението на съветските сили в региона на Авдиевка, Первомайске и Невелске. Руските сили направиха въздушен удар покрай Авдиевка и обстреляха над 10 цивилни селища, в това число Авдиевка, Бердичи и Невелске (Донецка област).

 

На фронта на Маринка украинските сили отблъснаха всички съветски офанзиви покрай Перемога, Новомихайловка и Маринка. Руснаците обстреляха повече от 10 цивилни селища, в това число Константиновка, Маринка и Елизаветовка в Донецка област.

 

На Шахтьорския фронт съветските войски организират несполучливи настъпателни дейности в покрайнините на Благодатно. Те нанесоха въздушни удари край Орадне и Макаровка и обстреляха Въгледар, Благодатне, Велика Новосилка, Водяне и Золота Нива в Донецка област.

 

Руските сили на Запорожкия и Херсонския фронт концентрират напъните си върху предотвратяването на настъплението на украинските сили. Те нанесоха въздушни удари в покрайнините на Мала Токмачка, Запорожка област и Золота балка, Херсонска област и обстреляха над 25 цивилни селища, в това число Хуляйполе, Хуляйпилске, Зализничне и Олхивске в Запорожка област и други

 

Междувременно силите за защита на Украйна продължиха да водят настъпателни дейности на Мелитополския и Бердянския фронт, където консолидират завзетите преди този момент позиции и организират контрабатарейни интервенции.

 

През денонощието украинската авиация е нанесла 14 въздушни удара по региони на концентриране на съветски военни, въоръжение и техника и три по съветски системи за противовъздушна защита.

 

Части на ракетните войски и артилерия на Украйна нанесоха удари по три съветски командни пункта, 10 единици полева артилерия, система за противовъздушна защита и система за радиоелектронна битка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР